top of page
Middel 6banner.png

REAL ELMOS speelt vrijdag zespuntenmatch bij Celtic Visé met oog op behoud

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie gaat REAL ELMOS HERENTALS op bezoek bij Celtic Development Visé. Beide ploegen maken nog kans om deel te nemen aan de play offs, maar daar waar ze echt mee bezig zijn, dat is het ontlopen van een degradatie op het einde van het seizoen. Winst op vrijdag is in dat opzicht dan ook broodnodig voor de Elmosboys van trainer André Vanderlei.


Met het verlies van Krijnen Malle in de midweekmatch tegen FT Charleroi zijn de Mallenaren ondertussen zeker van degradatie uit de hoogste afdeling van het Futsal. Voor de tweede degradatieplek (plaats 11) komen op twee speeldagen van het einde van de competitie nog verschillende teams in aanmerking. Ook wij zijn vandaag de dag nog zeker niet zeker dat we ons kunnen handhaven in eerste nationale. Maar het geloof in een goede afloop is zeker aanwezig. Daarom even een opsomming van de huidige stand (iedereen telt 20 wedstrijden) van zaken in de onderste regionen van het klassement:


7. Celtic Visé (21 punten)

8. Hoboken Ster (20 punten)

9. Real Elmos Herentals (19 punten)

10. Pibo Bilzen (17 punten)

11. La Squadra Moeskroen (17 punten)

12. Krijnen Malle (9 punten)


Willen we met de nodige rust aan de slotspeeldag (thuis tegen My Cars Charleroi) kunnen beginnen, dan is het overduidelijk dat een overwinning bij Celtic Visé vrijdagavond meer dan welkom is voor REAL ELMOS. Na de onfortuinlijke nederlagen de voorbije weken bij Hoboken Ster en thuis tegen PIBO Bilzen is het deze week weer de hoogste tijd voor een driepunter en de bijhorende ‘redding’ voor onze ploeg.


Zakdoek

Celtic Visé verloor z’n midweekmatch woensdagavond thuis tegen La Squadra Moeskroen en zo kwam in onze regionen van het klassement alles op een spreekwoordelijke zakdoek te staan. De elfde in het klassement telt amper vier punten minder dan de zevende. Degradatie en play offs liggen meer dan ooit vlak bij elkaar. Aangezien wij als REAL ELMOS HERENTALS zijnde op bezoek bij La Squadra Moeskroen meer dan verdiend met een driepunter huiswaarts keerden enkele weken geleden, is het geloof in een zege nu vrijdag in de sporthal van Visé meer dan aanwezig.


Geelgeschorst

Net zoals de voorbije weken moeten we ook deze speeldag één speler missen door schorsing. Ditmaal is het Bilal Bouri die aan de kant moet toekijken met een gele schorsingsdag. Hij zal dat samen met de lang geblesseerde Nacho doen. De rest van de kern is op enkele kleine kwaaltjes na volledig fit om de belangrijke confrontatie met Celtic Visé aan te gaan. Voor coach André Vanderlei en de rest van de Elmosbrigade is het meer dan ooit de hoogste tijd om te laten zien waar REAL ELMOS HERENTALS thuis hoort: in eerste nationale van het futsal.


Go Go Elmos!VOLGENDE COMPETITIEWEDSTRIJDEN

29/03/2024

20u15 : CELTIC VISE – REAL ELMOS HERENTALS


VOLGENDE VIP-AVOND

05/04/2024

21u30: REAL ELMOS HERENTALS – MY CARS CHARLEROI
58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page