top of page

REAL ELMOS botst op beresterke 'Hulk' in doel bij PIBO Bilzen

Een karrevracht aan doelpogingen waarvan er niet één tegen de netten vloog. De Elmosfans wreven zich vrijdagavond de ogen uit en konden amper geloven wat ze zagen. REAL ELMOS HERENTALS had het overgrote deel van de wedstrijd balbezit, creëerde kans na kans, maar het waren de bezoekers uit Bilzen die met een 0-3 zege huiswaarts keerden. Man van de match? Daar was iedereen het in de volgelopen sporthal het over eens: de bezoekende doelman!

REAL ELMOS HERENTALS was vastberaden om de bezoekers van PIBO Belisia Bilzen over de knie te leggen vrijdagavond en zo een mooie zaak te doen in het klassement met het oog op een eventuele deelname aan de play offs. De bezoekende doelman en zijn verdedigende ploeg dachten daar anders over. Bilzen zette een witte muur op voor eigen doel met daarin een in het groen geklede keeper. Met zijn groene outfit, imposante figuur en onverslaanbaarheid leek het wel dat we af te rekenen kregen met ‘Den Hulk’.

Malengreaux

De thuisploeg begon enthousiast aan de match en speelde de bal rond met enkele kleine kansjes als gevolg in de beginfase. Die goede beginfase werd echter de kiem in gesmoord met balverlies waardoor de bezoekers al snel op een 0-1 voorsprong kwamen via een schuine schot van Malengreaux dat binnenging. Een vroege achterstand was een feit en zo konden de bezoekers nog meer hun favoriete spel spelen door te loeren op de counter. Het was de start van een immens arsenaal aan doelpogingen voor onze ploeg die tot in het slot van de wedstrijd zouden blijven voorkomen. Was het niet de doelman met de ene of andere prachtige reflex (of het kunde of geluk was laten we nog in het midden, maar hij stond er keer op keer), de deklat of de paal die in de weg stonden, dan was het zelfs een bezoekende veldspeler die de bal van de lijn keerde.

Meer dan twintig kansen

Pogingen van Dahmani, Ludgero, Bilal, Fabio en de rest van REAL ELMOS verdwenen net niet tegen de netten. Iedere REAL speler kreeg ergens in de match wel de kans om te scoren, maar helaas lukte dat niet voor onze jongens. Afstandschoten en mooi uitgespeelde aanvallen draaiden uit op niets. Een ruwe schatting bracht de fans bij meer dan twintig doelpogingen voor de thuisploeg, maar niet één keer kwam er een goal op het scorebord te staan voor Herentals. Pibo Belisia Bilzen kampeerde voor eigen doel, hield onbegrijpelijk stand en counterde scherp gedurende de ganse match.

Gemiste penalty

Toch speelde ook onze doelman Malosevac zich in de kijker met enkele mooie reddingen. Op twee minuten van de rust kreeg hij bezoekende speler-trainer Sleypen voor zich die een strafschop mocht nemen. Sleypen loeierde de bal richting doel, maar onze goalie stond op de juiste plek en zo was de 0-1 ruststand een feit. De tweede helft kreeg exact hetzelfde beeld als de eerste met REAL ELMOS dat baas was en kans na kans verkwanselde. Dat er na een half uur spelen slechts één doelpunt viel, dat was een waar wonder te noemen.

Vliegende keeper

Op een vijftal minuten van het einde viel dan het jammerlijke verdict voor onze jongens. De bezoekers doen waar onze jongens al een hele match niet in lukken: scoren! 0-2 en het sein om met een vliegende doelman te gaan spelen. Ludgero trekt de keeperstrui aan en REAL ELMOS zet alles op alles. Kansen komen, maar u raadt het al, de bezoekende goalie ranselt ze één voor één uit z’n doel en REAL ELMOS krijgt geen goal gemaakt. In de slotfase weten de bezoekers nog meermaals het doelhout van een lege goal te vinden op de counter. In het absolute slot valt dan toch nog de 0-3 via Gerrits.

Seizoen vol pech

Een  les in efficiëntie van een ploeg die onderaan in het klassement staat, werd zo een feit. Een voorkombare nederlaag waardoor het terug met een beetje schrik achteruit kijken is in het klassement voor REAL ELMOS HERENTALS. Na de match kwam thuisspeler Issam Dahmani met een uitspraak op de proppen die alles samenvatte: “Deze wedstrijd is de perfecte samenvatting van ons gehele seizoen dat bol staat van tegenslagen”. En of onze nummer 8 het hier bij het rechte eind had!