top of page

REAL ELMOS knokt zich via penalty’s richting derde en allesbeslissende wedstijd in kwartfinale tegen FT Antwerpen

Spanning troef vrijdagavond in Het Rooi te Berchem, thuishaven van FT Antwerpen. Na een boeiende pot futsal - inclusief verlengingen én penalty’s - zijn het onze Elmosboys die met een zege richting Herentals terugkeren. De allesbeslissende derde wedstrijd komende maandagavond zal uitwijzen welk van beide teams de halve finale mag spelen.

Met de gedachte dat FT Antwerpen onze Elmosboys in de eerste wedstrijd helemaal niet van het veld speelden zakte coach Vanderlei en z’n jongens vol goede moed af richting Antwerpen. Er moest gewonnen worden om nog kans te maken op deelname aan de halve finales, verlies betekende dat het seizoen voor REAL ELMOS HERENTALS ten einde was vrijdagavond.

In de eerste helft gaat de wedstrijd tussen FT Antwerpen en REAL ELMOS HERENTALS helemaal gelijk op. Beiden ploegen creëren verschillende mogelijkheden in het wedstrijdbegin. De thuisploeg begint het gretigst aan de match, maar gaandeweg komen onze Elmosboys meer en meer in de wedstrijd. Doelpogingen worden aan beide kanten in de kiem gesmoord, met voor REAL ELMOS een zeer sterk keepende Karlo tussen de palen.

Na een tiental minuten komt Antwerpen op voorsprong na jammerlijk balverlies bij de bezoekers. De Sinjoren komen op die manier met twee spelers richting doel, een hapje voor de ervaren Antwerpenaars en de 1-0 is een feit. REAL ELMOS is echter niet van slag en blijft zijn spel spelen. Op pas van Ludgero en een heerlijk overstapje van Dahmani zorgt een puntertje van Bilal Bouri voor de gelijkmaker. De 1-1 ruststand is oververdiend trouwens!

Meer en meer zit er dit seizoen muziek in het spel van de Elmosboys. Geduld is meer dan ooit een mooie deugd voor de fans van de Herentalsenaren. Amper één minuut na de rust komen we zelfs op een 1-2 voorsprong dankzij een mooie combinatie en een doelpunt van Ludgero. Lang kunnen we echter niet genieten want een drietal minuten later staat het alweer 2-2 gelijk na een laag gekruiste trap van een FT Antwerpen-speler.

De keepers eisen ondertussen meer en meer de hoofdrol op. Het spel blijft op en af gaan, met kansen aan beiden kanten maar telkens staan beide doelmannen in de weg of is het het kader dat de teams belet om te scoren. Na acht minuten zorgt Nathan Smets dan toch voor alweer een voorsprong met de 2-3. Euforie ten top, met het gevolg dat de concentratie een beetje wegvalt en het amper tien seconden later 3-3 staat. De spanning groeit naarmate de klok verder tikt en het winnende doelpunt kan nu aan beide kanten vallen. Er wordt echter niet meer gescoord en zo staan er verlengingen te wachten.

Eerlijk is eerlijk. Het is FT Antwerpen dat deze extra tijd domineert, maar de twee beste kansen waren wellicht toch voor Real. Onze goalie Karlo laat zich van zijn beste kant zien en speelt misschien wel de beste match in z’n carrière. Op twee minuten van het eindsignaal beslist onze coach Vanderlei om met een vliegende keeper te gaan spelen en zo de bal in de ploeg te houden. Hij wil duidelijk penalty’s bereiken, een slimme zet, wetende dat onze keeper regelmatig een penalty weet te stoppen.

Consternatie alom op één minuut van het einde. Bilal Bouri loopt tegen een tweede geel karton aan omwille van obstructie, hij staat te dicht bij de man bij een intrap. Een fameuze streep door de rekening voor onze jongens. Zijn het de scheidsrechters die de sfeer van een zeer faire wedstrijd niet aanvoelen? Wie zal het zeggen… Gelukkig houden we stand en worden strafschoppen afgedwongen.

Ludgero mag beginnen en trapt droog de 0-1 binnen. Daarna is Karlo aan zet. Hij doet wat hij al een hele avond doet, de bal pakken. Een gedroomde start voor de Elmosboys en het geloof in die derde match neemt toe. Nadien trappen Alemao, Fabio en Teka droog hun strafschop binnen.  FTA houdt gelijke tred en scoort eveneens keer op keer. Dan is het aan Dahmani. Trapt hij de bal binnen? Dan komt er werkelijk een derde duel.

Thuiscoach Karim Bachar speelt het tactisch en brengt op dat moment een nieuwe keeper in. Geen probleem, denkt Dahmani en hij vlamt de bal droog tegen de netten. Winst voor REAL ELMOS HERENTALS! De beslissing valt dus komende maandagavond in Het Rooi tijdens de derde match. Wat is het uitkijken naar deze wedstrijd. Eén jammerlijk detail: We zullen het dit keer zonder een heerlijk voetballende Bilal Bouri moeten doen.