top of page

REAL ELMOS toont ondanks verlies tegen FT Antwerpen dat het z’n plekje in kwartfinales meer dan waard is

FT Antwerpen kwam woensdag met 3-6 winnen bij onze club REAL ELMOS HERENTALS in de eerste wedstrijd van de play offs. Onze jongens startten te braaf, maar knokten zich meer dan verdiend terug in de match. De hoop op een zege leefde op bij de 3-3 in de tweede helft, maar uiteindelijk waren de bezoekers efficiënter voor doel.

De tribune in de arena van Sport Vlaanderen liep woensdagavond lekker vol voor de eerste kwartfinale tussen REAL ELMOS en FT Antwerpen. Hier en daar werd de voorbije weken gesuggereerd dat de Herentalsenaren wel eens de verrassing van de play offs zouden kunnen worden en dat lokte de futsalliefhebber duidelijk naar deze match.

Geschenkverpakking

Eerlijk is eerlijk, met een zevende plek in het eindklassement werden de ambities binnen de club in de play offs een flink stuk teruggeschroefd. FT Antwerpen werd in dat klassement tweede na het ongenaakbare RSCA Futsal en was dus favoriet voor deze match. De bezoekers profiteerden al snel van laksheid bij onze Elmosboys. In de openingsminuut van de match hing de 0-1 al tegen de touwen nadat Sababti de openingsgoal in geschenkverpakking kon binnenwerken. Onze jongens leken nog niet wakker en toonden net dat tikkeltje teveel respect voor de tegenstander.

Aansluiting

Nog voor iedereen het besefte stond ook de 0-2 op het scorebord te blinken. Antwerpenaar Zaaf speelde mooi kapitein Sababti aan en alleen voor onze goalie Hula twijfelde hij niet om zijn tweede van de avond binnen te tikken. De voet werd van de gashendel gehaald bij FT Antwerpen en REAL ELMOS werd de betere ploeg in het verdere verloop van de eerste helft. Kansjes stapelden zich op en na mooi samenspel tussen de Elmosboys Fabio, Dahmani en Smets zorgde deze laatste voor de aansluitingstreffer. Zo stond het 1-2 na een dikke tien minuten spelen. Herentals heeft het meeste balbezit en voetbalt enkele knappe mogelijkheden bij elkaar. De bezoekers? Die loeren op dat moment op de counter die er zelden komt.

Typisch

Vlak voor rust lijkt de gelijkmaker een feit, maar het schot van Fabio strandt jammer genoeg op de vierkante paal in de Herentalse sporthal. Een typerend voorval dit seizoen voor REAL ELMOS waar ook de supporters over praten tijdens de rust. “Awel, dit schot op de paal was het perfecte toonbeeld van de tegenslag die we al het hele seizoen hebben”, klinkt het bij één van de thuisfans. “Ik denk dat we over het hele seizoen meer op de paal gesjot hebben dan in doel”, vult een andere Elmosfan aan.

Vloek

Na rust is het genieten voor iedere futsalliefhebber. Het spel gaat op en neer terwijl de meeste kansen voor de thuisploeg zijn. Op het moment dat een gelijkmaker meer dan verdiend voor de thuisploeg van coach Vanderlei zou zijn, zijn het echter de bezoekers van coach Bachar die weten te scoren. Het is bezoeker Moussaoui die profiteert van mistasten van de thuisgoalie en zo voor de 1-3 zorgt. Een vloek klinkt bij menig thuisspeler en -fan.

3-3 !

Maar nog laten onze jongens het hoofd niet hangen. Onder meer Bilal Bouri, volgend jaar speler bij FT Antwerpen, geeft zich niet zomaar gewonnen en gaat samen met zijn huidige teamgenoten op zoek naar een doelpunt. Dat doelpunt komt er in de 28ste minuut. Een fantastische knal van Bilal Bouri vliegt in de winkelhaak (2-3) en geeft de thuisploeg nieuwe hoop. Vlak na de aansluitingstreffer is het alweer Bilal die tot een schot komt, de bezoekende doelman redt knap en de rebound van Ludgero gaat naast. REAL ELMOS haalt op dat moment het beste voetbal boven en komt oververdiend op gelijke hoogte na een droge knal van spits Ludgero.  De man met misschien wel de hardste knal op doel in de Belgische futsalcompetitie zorgt zo voor de 3-3.

Op en af

Lang kunnen we echter niet genieten van deze gelijke stand. FT Antwerpen prikt tegen op belangrijke momenten en zo komt vlak na de verdiende gelijkmaker alweer een goal voor de bezoekers tot stand. Na een mooie tegenprik via een collectieve aanval is het bezoeker Zouggaghi die de 3-4 binnenschiet. De wedstrijd is ondertussen een genot om naar de kijken met scoringskansen aan beide kanten van het veld. Onze Elmosboys tonen woensdagavond zonder twijfel dat ze hun plekje in de play offs meer dan waard zijn.

Subliem

Onder leiding van een sterk spelende kapitein Sababti drukken de bezoekers steeds meer door na de 3-4 en laten zien dat ze niet voor niets bijna het dubbele van de punten behaalden dan REAL ELMOS in de reguliere competitie.  Een sublieme overstap van bezoeker Zaaf in het strafschopgebied zorgt ervoor dat doelman Hula op het verkeerde been staat en zo is de 3-5 na 33 minuten spelen een feit. Het sein om met een vliegende keeper te spelen bij de thuisploeg.

Unieke kans

Deze man-meer-situatie zorgt voor enkele mooie kansen maar telkens is het ‘net niet’ voor onze jongens. Bilal vindt van vlakbij ongelukkig de paal op z’n weg en stilaan wordt duidelijk dat het moeilijk zal worden om nog aansluiting te vinden op het scorebord. FT Antwerpen houdt alles netjes gesloten en geeft amper nog een doelpoging weg. De tijd tikt snel verder en REAL ELMOS heeft de bal. Twee minuten voor tijd volgt de ultieme mogelijkheid om terug aansluiting te vinden: een ‘drie-tegen-één situatie’ wordt echter slecht uitgespeeld door de thuisploeg. In deze fase van de competitie moeten zulke kansen afgewerkt worden om aanspraak te maken op een zege. Helaas was dat niet het geval en is het bezoeker Buyl die in de allerlaatste minuut de 3-6 eindstand in een leeg doel binnenschiet.