top of page

REAL ELMOS WALST OVER MY CARS CHARLEROI MET FRAAIE 6-3 CIJFERS: PLAY OFFS ZIJN BINNEN!

Een enorm moeilijk seizoen in schoonheid afsluiten. Een opzet waarin met glans geslaagd werd vrijdagavond. Een oppermachtig REAL blies de bezoekers uit Charleroi van het veld, schoof netjes een plaatsje op in het klassement naar plek 7 en maakt zich op voor een dubbele confrontatie in de play offs tegen FT Antwerpen.

Nadat een tachtigtal VIP’s genoten van een overheerlijke maaltijd voor de wedstrijd liep de tribune in de sporthal van Sport Vlaanderen lekker vol vrijdagavond. REAL ELMOS trad aan op volle sterkte, op de geblesseerde Nacho na, en zorgde voor een amusante pot futsal. De bezoekers, My Cars Charleroi, die nochtans een pak hoger in het klassement te vinden zijn, werden vanaf minuut één van het veld gespeeld door onze Elmosboys.

De openingsfase in de match was voor de thuisploeg, maar scoren lukte niet. De Elmosboys waren baas in het spel en spits Ludgero testte een paar keer de bezoekende doelman, maar wist hem niet te verschalken. REAL bleef het spelbeeld bepalen maar onder meer Bilal en Smets waren ongelukkig in de afwerking. Zo gingen de eerste tien minuten voorbij zonder dat de bezoekers echt konden dreigen. Bij de eerste tegenprik was het weliswaar raak. Sampaio knalde het leer voorbij onze doelman Hula en zo stond het tegen de gang van het spel in plots 0-1. Erger nog, amper een minuut later wist diezelfde speler de 0-2 tegen de netten te werken nadat we al snel met een vliegende goalie gingen spelen. REAL ELMOS baas, My Cars scoort. Simpeler kan het eerste kwartier van de match niet samengevat worden.

Na 15 minuten viel het eerste doelpunt voor de thuisploeg dan toch. Eindelijk! Ludgero, wie anders…, zorgde voor de aansluitingstreffer met een afgeweken schot van schuin voor doel. Onze jongens krijgen kans na kans en net voor de pauze is het alweer doelpuntenmachine Ludgero die met links de bal in de verste hoek binnenwerkt. Zo gaan we rusten met een oververdiende 2-2 gelijke stand.  “Erop en erover nu!”, klinkt het bij de rust.

En daar wordt gevolg aan gegeven. Na 23 minuten tipt Bilal Bouri de bal met zijn rechter in de overliggende hoek tegen de netten. De voorsprong is meteen een feit: 3-2. De fans veren recht en zijn er rotsvast van overtuigd dat we met een driepunter van het veld zullen stappen. De thuisploeg is dan ook veruit de betere in de laatste match van de reguliere competitie. Het mag duidelijk zijn dat de ‘redding’ van vorige vrijdag bevrijdend werkte voor de spelers van coach André Vanderlei. Een viertal minuten later is het de beurt aan Issam Dahmani om te scoren. Van in de buurt van de strafschopstip knalt hij de 4-2 droogweg voorbij de doelman.

Voor het mooiste doelpunt van de avond tekent Teka. Na een mooie actie op links van Alemao weet hij met een subliem hakje de bal voorbij de keeper te werken. 5-2, Samba in de Keizerstede en de mensen op de banken kirren van plezier. REAL ELMOS HERENTALS speelt misschien wel zijn beste match sinds nieuwjaar. Een waar genot om te aanschouwen. Toch kruipt er af en toe een beetje laksheid in het spel en zo zorgt onnodig balverlies ervoor dat My Cars dichterbij kan sluipen met een goaltje: 5-3.

Verder dan die derde goal komen de mannen uit Charleroi niet. Integendeel, het is de thuisploeg die nogmaals weet te scoren. De ongenaakbare, sterk spelende Ludgero is de held van de avond en legt de bal in minuut 38 in een leeg doel binnen nadat My Cars het probeerde met een vliegende doelman. Op deze manier is de 6-3 eindstand een feit. Een meer dan fantastische afsluiter van de reguliere competitie voor REAL ELMOS HERENTALS dat zelfs een plekje opschuift in de rangschikking richting plek zeven.

Hiermee staat vast dat we het in de play offs opnemen tegen FT Antwerpen. Niks moet in deze matchen, maar alles kan. Twee topaffiches wachten op onze jongens. Wij maken ons alvast op voor alweer heerlijke avondjes futsal van het hoogste niveau.