top of page

REAL ELMOS weet geen vuist te maken in tweede helft op bezoek bij GS Hoboken Ster

De zespuntenmatch tussen GS HOBOKEN STER en REAL ELMOS HERENTALS draaide voor de spelers, technische staf, fans en het bestuur van de bezoekers uit op een grootse teleurstelling. Nadat Herentals de wedstrijd onder controle had en met een voorsprong de rust inging, kroop de angst in het team en was het uiteindelijk de thuisploeg die de drie punten thuis wist te houden: 2-1.

Een wedstrijd met dubbele inzet voor beide teams vrijdagavond. Winst betekende een flinke stap voorwaarts richting deelname aan de play offs na de reguliere competitie. Verlies wil zeggen dat de degradatieplaatsen in het klassement niet veraf zijn. Dat laatste scenario is uiteindelijk een jammerlijk feit voor REAL ELMOS HERENTALS na het verlies bij GS HOBOKEN STER. Het worden nog twee ‘warme’ speeldagen de komende weken voor onze Elmosboys.

Net zoals vorige week tegen PIBO Bilzen bracht REAL ELMOS HERENTALS een meer dan degelijke eerste helft op de zaalvoetbalvloer van Hoboken. Het balbezit was voor onze jongens en verschillende kansen werden bij elkaar gevoetbald. De thuisploeg liet de bezoekers de bal rondspelen en keek vooral uit naar enkele counters om gevaarlijk te zijn. Het eerste schot van de match komt op naam van Fabio Oliviera waarop op de thuisgoalie met een mooie redding met z’n rechtse hand reageert. Verderop weten ook Ludgero en Smets de doelman meermaals op de proef te stellen, maar telkens is het de afwerking die niet van het hoogste niveau is. De bal vliegt zowel over als naast het doel, ofwel treft men de keeper.

Na zo’n 12 minuten spelen gaat een speler van Hoboken fel door op onze kapitein en keeper Molosevac Karlo die niet veel later gekwetst aan de knie het speelveld moet verlaten door deze brutale actie. Michal Hula komt onder de lat te staan en laat zich enkele malen opmerken op kansen van de thuisploeg. Ook onze spits Ludgero krijgt nog een open schietkans maar ziet de keeper van Hoboken z’n netten schoon houden. Deze trap had er eigenlijk altijd in gemoeten met zo’n pegel als die van de Portugees in de voeten.

Een minuut voor de rust is het dan toch raak voor REAL ELMOS HERENTALS. Meer dan verdiend komen de Elmosboys op een 0-1 voorsprong na een schuine schuiver van Nathan Smets die binnengaat. Een gevolg van mooi samenspel tussen Bilal Bouri en Teka ‘Dias da Costa’. Die laatste bedient uiteindelijk Nathan Smets die van schuin voor doel weet te scoren. Loon naar werken noemt met dat en ei zo na staat het zelfs 0-2. Luttele seconden voor het rustsignaal verkwanselt Teka een huizenhoge kans door alleen voor de doelman over de deklat te trappen. Hier had de match misschien wel in een beslissende plooi gelegd kunnen worden. Of eerder moeten gelegd worden!

Na de rust moet Hoboken op zoek naar de gelijkmaker en verandert de Antwerpse ploeg van tactiek. Er wordt niet meer gewacht op de bal, maar de geel-zwarten gaan ijverig op zoek naar die bal, naar de aanval en naar een doelpunt. REAL ELMOS HERENTALS acteert zenuwachtig en al snel staan de bordjes weer in evenwicht. Na zwak verdedigen in de 25ste minuut scoort de thuisploeg de gelijkmaker en is alles te herdoen. De bezoekers zijn het noorden kwijt en nadat Hoboken in minuut 26 de lat treft, volgt nog geen minuut later de 2-1 al. Herentals weet van geen hout pijlen te maken. En zonder pijlen is er logischerwijs geen kans op een schot in de roos.

Toch krijgt Real Elmos terug voet aan de grond in Hoboken en worden enkele kleine kansjes gecreëerd door de bezoekers. De grootste mogelijkheid ligt bij topschutter Ludgero die de doelman én de paal op z’n weg vindt. Daar waar onze topschutter enkele maanden geleden de ene na de andere bal binnen wist te werken is het nu al enkele weken oorverdovend stil aan z’n kanon. De tijd tikt verder en ondertussen breken de laatste vijf minuten aan. Teka trekt een keepersshirt aan en zo speelt REAL ELMOS HERENTALS de wedstijd vol met een vliegende keeper. Deze ‘man meer situatie’ op het veld levert echter niet één echt uitgespeelde kans op voor de bezoekers. De bal gaat van voet naar voet en de klok loopt verder richting het eindsignaal. Een eindsignaal dat uiteindelijk weerklinkt bij een 2-1 eindstand.

Alweer een nederlaag voor REAL ELMOS HERENTALS na een teleurstellende tweede helft waarin duidelijk werd dat het nog twee aartsmoeilijke matchen zullen worden de komende weken. Het behoud is momenteel de belangrijkste opdracht voor coach André Vanderlei en de zijnen. De achtste plaats met het play off ticket? Daar hoopt men in de Keizerstede na het bezoek aan Hoboken niet meer op. Op naar volgende week, op naar de hopelijk geruststellende drie punten met het oog op de degradatieplaatsen op bezoek bij Celtic Visé. We duimen!