top of page

REAL ELMOS WINT MET 2-3 BIJ CELTIC VISE: "ENORME OPSTEKER IN SEIZOEN VOL TEGENSLAGEN"

Er werd al enkele weken op gewacht, vrijdagavond was het dan eindelijk zover. REAL ELMOS HERENTALS behaalde eindelijk die oooh zo belangrijke driepunter en verzekerde zich zo van een verlengd verblijf in eerste nationale van het futsal. Meer nog, als het allemaal wat meezit komende vrijdag, kunnen onze jongens zelfs nog meespelen in de play offs. Wat een veelbesproken seizoen!

Stress en onzekerheid haalden al enkele weken de bovenhand bij iedereen die REAL ELMOS HERENTALS een warm hart toedraagt. De tegenvallende resultaten zorgden ervoor dat een degradatieplaats meermaals dichterbij kwam de laatste speeldagen. Al die onzekerheid werd vrijdagavond in Visé in één klap weggewist door na de match met de drie, dik verdiende punten naar de Kempen te trekken. Yes!

Dominante eerste helft

Vanaf de start van de wedstrijd bij Celtic Visé is onze ploeg dominant en in de eerste helft en worden er kleinere kansen bij elkaar gevoetbald. Eén van die aanvallen strandt jammerlijk op de paal. De thuisploeg kan hier buiten enkele ongevaarlijke counters weinig tegenoverzetten. Het overwicht van REAL ELMOS wordt in minuut 11 verdiend omgezet in een voorsprong.

Heerlijke corner

Op assist van Dahmani lukt onze topschutter Ludgero de 0-1 tegen de touwen te schieten. Het kanon van de Portugees stond de voorbije weken stil, maar dit doelpunt geeft onze spits duidelijk moed. Al snel volgt een tweede goal van Ludgero na een heerlijk ingestudeerde en uitgevoerde corner. Futsalvoetbal van de bovenste plank zorgt voor de 0-2. Zonder nog echt gevaarlijk te zijn is het rusten geblazen.

Gretiger

Tweede helft begint veelbelovend. Na amper enkele seconden krijgt Teka de uitgelezen  kans op 0-3, maar hij teent de bal van schuin naast het doel. Niet veel later is het de thuisploeg die gretig in de aanval trekt. Met een aansluitingstreffer als resultaat na een dikke minuut voetballen in de tweede periode. Maar onze jongens lijken niet onder de indruk van het gretigere spel van Visé. Al snel onderschept Alemao de bal, komt alleen voor de doelman en laat deze kans niet liggen: 1-3.

Sterke Hula

De goals volgen elkaar in sneltempo op en een halve minuut later is het alweer Visé dat weet te scoren. Een perfecte aanval na het afcenteren zorgt voor de 2-3 en de spanning neemt toe. Beide ploegen gaan volop voor een overwinning en de bijhorende drie punten. Visé komt stevig opzetten, maar onze doelman Hula speelt een fantastische wedstrijd en pakt uit met broodnodige en knappe reddingen op kansen van de thuisploeg.

Gelukske...

REAL ELMOS ligt in het slot van de match op de loer en laat hier en daar enkele counter s en/of uitgespeelde kansen liggen, in een overigens faire match. Op tien seconden van het einde staan de harten even stil bij de Elmosbende die naar Visé afzakte. Een hobbelbal van een Visé-speler weet het doelhout te vinden, maar verdwijnt ditmaal niet over de doellijn. Het mag dan ook eens meezitten voor onze jongens in dit moeilijke futsalseizoen vol tegenslagen.

Mooi futsal

De 2-3 zege is een enorme opsteker voor de club. Met het verlies van Bilzen en Moeskroen is het nu zeker dat REAL ELMOS HERENTALS komend seizoen in eerste nationale speelt. Alle stress van de baan en op naar de laatste match van het reguliere seizoen komende vrijdag thuis tegen My Cars Charleroi. Dat het allemaal enorm dicht bij elkaar hangt onderin het klassement is geen geheim meer. Voor de match in Visé waren we nog bevreesd voor degradatie, na deze match maken we weer kans om deel te nemen aan de play offs die eraan komen. Nog maar eens een bewijs hoe mooi en onvoorspelbaar futsal kan zijn.