top of page
Middel 6banner.png

Sportief manager Luc Nys aan het woord in GVA: “Lessen trekken uit de gemaakte fouten dit seizoen”

Met het oog op de laatste competitiematch van komende vrijdag blikt Luc Nys in de online versie bij krant Gazet Van Antwerpen terug op het voorbije seizoen. Ook de toekomstvisie van REAL ELMOS HERENTALS komt in het interview aan bod. Net zoals de onverwachte, toch nog mogelijke kwalificatie voor de play offs waarbij de thuismatch van vrijdag tegen My Cars Charleroi alles bepaalt.


Met de overwinning van vorige week vrijdag bij Celtic Visé behoort de kwalificatie voor de play offs op het einde van dit seizoen nog bij de mogelijkheden. Van kans op degradatie amper een week geleden naar de mogelijkheid om deel te nemen aan de play offs. Het kan snel gaan in het futsalgebeuren. Winst nu vrijdagavond thuis tegen My Cars Charleroi betekent dat REAL ELMOS HERENTALS in de top acht van het klassement staat na de reguliere competitie.


Negatieve spiraal

“Een zevende plaats zou na een moeilijk seizoen het hoogst haalbare zijn”, zegt sportief manager in de Gazet Van Antwerpen. “We verdienen ook niet meer en ik kan er ook mee leven. Bij de start van de competitie hadden we met enkele blessures af te rekenen. Tot overmaat van ramp was er het onverwachte vertrek van trainer Yves Heremans na de eerste speeldag. Een ongelukkige timing. De interim-coach moest in moeilijke omstandigheden overnemen. Het liep niet, we kenden tegenslagen en kwamen in een negatieve spiraal terecht én dan weet dat je het moeilijk wordt. E zijn dingen gebeurd die niet mochten gebeuren en ik neem zelf een deel van de verantwoordelijkheid op.”


Real Elmos Herentals 2.0

Verder in het interview komt het binnenhalen van nieuwe coach Andre De Oliveira Vanderlei aan bod. “Met hem haalden we een topcoach binnen. Hij stelde al snel vast dat de spelers conditioneel niet in orde waren. We zakten in de tweede helft geregeld door het ijs en beseffen nu al dat we het volgend seizoen anders willen aanpakken”, staat te lezen bij GVA. “Het project Real Elmos Herentals 2.0 mag dan wat vertraging opgelopen hebben, we weten waar we nu toe willen. De trainingsintensiteit, de discipline en vooral de fysieke paraatheid moeten beter. De buitenlandse spelers zullen zes keer per week trainen, de anderen viermaal.”


Extra-sportieve vooruitgang

Voor spelers die ook nog actief zijn bij voetbalclubs in het veldvoetbal, zijn die vele trainingen met REAL ELMOS HERENTALS geen sinecure. “We zullen goede afspraken maken met hun clubs op het veld”, klinkt het in de krant. “Als we een hoger niveau willen bereiken, moeten we professioneler gaan werken. Ook al ben er ik mij van mij bewust dat we geen profclub zijn. We hebben veel geleerd uit dit seizoen en lessen getrokken uit de fouten die gemaakt zijn. Extra-sportief – denk maar aan de succesvolle VIP-etentjes – zijn we gegroeid. Op die weg willen we verder gaan. Volgend seizoen zal er opnieuw rekening moeten worden gehouden met onze club.”


Lees hier het interview bij GVA: https://www.gva.be/cnt/dmf20240401_95586488

354 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page