top of page
Middel 6banner.png

Ere-Voorzitter Eddy Lambaerts aan het woord over woelige periode bij Real Elmos Herentals

De voorbije maanden waren voor Real Elmos Herentals meer dan veelbewogen. Tal van nieuwe spelers bij de start van het seizoen, het vertrek van coach Heremans na amper één speeldag, de inpassing van alweer een aantal nieuwe zaalvoetballers rond de jaarwisseling en (eindelijk) de aanstelling van nieuwe coach Vanderlei. Pak daarbij nog het geringe aantal punten en een mini-crisis lonkt om de hoek. Tijd om ere-voorzitter Eddy Lambaerts aan de tand te voelen over het Real Elmos van gisteren, vandaag én morgen.


“De start van de competitie was inderdaad desastreus, en dat om verschillende redenen”, vat Lambaerts het gesprek aan. “Er was al langer onderhuidse wrevel tussen bestuur en de trainer over de te volgen strategie. De club wilde semi-professionalisme invoeren, terwijl de Heremans twijfelde aan die richting. Reeds vorig seizoen was dit een hot item.”


Nieuw team


Vorig seizoen was enkel Nacho als buitenlander geslaagd voor het bestuur van Real Elmos, zodat er opnieuw moest aangekocht worden. “El Fashi en Sababti kozen zelf voor een vertrek, Ali Bouri en Jawad waren lange tijd geschorst zodat er bijna een heel nieuw team stond bij aanvang van het seizoen”, gaat het verder. “De transfer van Ramirez, de nieuwe kapitein ging uiteindelijk niet door en Juanillo scheurde in de eerste wedstrijd zijn kruisbanden. Heel veel pech. Daarbovenop kwam het toch wel onverwachte vertrek van coach Heremans. Een club zonder coach aan de start van een seizoen met ook nog eens vele nieuwkomers, dat hakt erin.”


Interim-coaches


Tot de jaarwisseling namen de coaches Van Bael en Goossens de spelersgroep onder hun hoede. Een loodzware taak werd dat. “Onze interim coaches deden hun uiterste best, maar stonden voor een heel moeilijke opgave. Een taalprobleem en veel nieuwkomers, ze hadden de wind niet mee. Toch deden ze het erg goed, en dat in moeilijke omstandigheden.”


Vanderlei eerste keuze


Ondertussen liepen de onderhandelingen met de gedroomde coach Andrei Vanderlei een tijdje verder. “De keuze voor een nieuwe, professionele coach was snel gemaakt, maar het was zijn club in Frankrijk die dwarslag en waardoor ook dit een moeilijke opdracht werd. We ontvingen echt heel veel uitstekende cv’s van allerhande coaches maar we wisten snel dat Vanderlei onze eerste keuze was. Hij gaf al snel zijn ontslag in Laval (zijn club in Frankrijk) maar dat werd niet aanvaard. Zijn diploma was nodig voor de licentie van de Franse club. Laval wou Andre dus niet vrijgeven voor 31 december.”


Spelersnood


Door het niet beschikbaar zijn van de spelers Ramirez en Juanillo zat Real Elmos Herentals dit seizoen  al snel in spelersnood. De nieuwe coach Vanderlei ging daarom samen met de sportieve staf op zoek naar versterking voor het vervolg van het seizoen. Alweer geen simpele klus zo bleek. “De topspelers zijn op het eind van het jaar zelden vrij omdat de competitie volop aan de gang is. Het werd dus een heel moeizame en lange zoektocht. Hopelijk geraken de nieuwelingen snel geïntegreerd”, vertelt Lambaerts.


De immer aanwezige Murphy!


Met al die tegenslagen en moeilijkheden bleven de resultaten van het team beneden het niveau dat de club voor ogen had bij aanvang van het seizoen. Met de vele investeringen de voorbije maanden hoopt men dat de ommekeer snel zal gebeuren. Real Elmos bevindt zich trouwens in het gedeelte van het klassement waar ze helemaal niet thuishoren: De onderste regionen. “Murphy is al een heel seizoen aanwezig bij onze matchen. Als het mis kan gaan, dan gaat het ook werkelijk mis”, weet de ere-voorzitter, want zo zijn we sinds kort ook nog Nacho, onze kapitein voor enige tijd kwijt, die revalideert van een zware operatie “We hebben snel punten nodig zodat we onderaan weg zijn en de rust kan weerkeren. Echter de kalender is zeer zwaar met matchen tegen onder meer Anderlecht en Antwerpen. Het doel tegen het einde van de competitie blijft het behalen van de Play offs met minstens een zevende plek in de rangschikking.”


Bouwen aan de toekomst


Volgend jaar is bij Real Elmos vooral ‘beter doen’ dan de huidige prestaties het vooropgestelde doel. “Beter doen dan de tegenvallende prestaties van de voorbije maanden is het opzet. We werken aan een vijfjarenplan. Een plan waarmee we net gestart zijn. De coaches zijn volledig mee met dat verhaal. We hopen dat Vanderlei met Real doet wat hij in Frankrijk met Laval deed. Van onze club stap voor stap, maar gestaag een echte topclub maken!”VOLGENDE WEDSTRIJDEN


BvB | 9 februari 2024 | 20u30


FT CHARLEROI - REAL ELMOS HERENTALS


VOLGENDE VIP-AVOND


COMPETITIE | 23/02/2024 / 20u15


REAL ELMOS HERENTALS - RSCA FUTSAL


357 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page