top of page
Middel 6banner.png

Reactie van het bestuur op het vertrek van hoofdcoach Heremans

Met verstomming geslagen. Als een donderslag bij heldere hemel. Zo vernamen we als club vorige vrijdag na de openingsspeeldag dat onze succestrainer van de voorbije jaren Yves Heremans de deur achter zich dichttrok bij Real Elmos Herentals. Dat verrassende nieuws sloeg bij het bestuur in als een bom en het duurde even om van deze klap te bekomen.


Even leek alles stil te staan, maar al snel werd duidelijk dat het verder moest. Dat het Real Elmos verhaal nog niet helemaal geschreven is. Een hoofdstuk werd afgesloten, maar het boek? Dat is nog bijlange niet af. Stilstaan staat niet in onze agenda en vooruitkijken is de boodschap. Immer, altijd! De professionalisering en de verdere uitbouw van de club staan dan ook bovenaan de agenda. De werking bij Real Elmos Herentals, die staat ondertussen stevig vast in de Kempense bodem. Sinds onze verhuis naar de Sport Vlaanderen Arena in Herentals, nu twee jaar geleden, zijn we deze weg ingeslagen. Ambitieus met zin voor realisme.


Met onder andere de inzet op voeding met het oog op prestatieverbeteringen van de spelers, medische screening en een geavanceerde technologie, geïntegreerd in speciale kousen waarmee ieder aspect van het spel gemeten wordt (van snelheid, afstand tot intensiteit en bewegingspatronen dankzij de kleine trackers) werden er zeer recent opnieuw flinke stappen gezet.

En die vooruitgang zal ook prominent aanwezig blijven bij Real Elmos Herentals.

Het bestuur betreurt nogmaals het vertrek van coach Heremans, maar wenst hem echter alle succes met zijn toekomstige uitdagingen. Met modder gooien naar elkaar, daar hebben we als club en bestuur immers geen boodschap aan. Hiervoor waren de voorbije seizoenen te mooi. De rug rechten, dat is de boodschap.


Ondertussen lopen de eerste gesprekken met eventuele opvolgers. Hierbij wordt niet over één nacht ijs gegaan. Zolang de zoektocht naar een nieuwe trainer - die het dna van onze club in zich hoort te hebben - bezig is, neemt T2 Kenny Van Bael het roer over.

Daar waar tegenslagen de kop opsteken, rollen nieuwe kansen binnen. Op naar een mooi seizoen voor onze Elmos Boys. Fiere groeten, Het bestuur!VOLGENDE WEDSTRIJDEN

COMPETITIE | 8/9/2023 | 21u30


FULL HASSELT - REAL ELMOS HERENTALS

Sponsors Real

560 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page