top of page
Middel 6banner.png

Voorbeschouwing bekermatch FT Charleroi - Real Elmos Herentals

Maandagavond zakken onze jongens van REAL ELMOS Herentals af naar sportcomplex La Garenne in Charleroi in het kader van de Beker van België Futsal. FT Charleroi is er onze gastheer van dienst in de kwartfinales van het bekertornooi.


Na de mooie zege op woensdagavond tegen FULL Hasselt en de kansloze nederlaag tegen het beresterke RSCA Futsal op vrijdagavond is de bekermatch in Charleroi de derde wedstrijd op amper zes dagen tijd voor REAL ELMOS Herentals. Het gaat om een wedstrijd in de kwartfinales van de beker die in een eerder stadium nog uitgesteld werd.


REAL ELMOS schakelde in de voorbije matchen achtereenvolgens Doordrijvers Denderleeuw en Bouraza FT Brussels uit. Onze uitdager van maandag, FT Charleroi, schakelde op z’n beurt dan weer ZVC Vilvoorde en My Cars Charleroi uit in het tornooi. Maandagavond wordt er gestreden voor een plekje in de halve finales.


FT Charleroi en REAL ELMOS stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar in een competitiematch. Telkens was het de Waalse club die de zege naar zich toe wist te trekken. Begin september kwamen ze met 3-8 winnen in Herentals en op 12 januari van dit jaar stond er een 7-2 thuiszege op het scorebord voor FT Charleroi.


Ondertussen is er in Herentals veel veranderd en vallen de puzzelstukjes (lees: vele nieuwe spelers) stilaan in elkaar bij Elmos. Van de voorbije vier wedstrijden wedstrijden werd er slechts eenmaal verloren. De flinke pandoering tegen RSCA Futsal werd voorafgegaan door gelijke spelen tegen Krijnen Malle en Eisden Dorp en een opmerkelijke zege tegen FULL Hasselt. FULL Hasselt staat in het klassement op de tweede plaats. FT Charleroi staat daar enkele plaatsjes onder op een vijfde plek.


Het feit dat we konden winnen tegen FULL Hasselt geeft ons de hoop dat ook in La Garenne, thuishaven van FT Charleroi, iets te rapen valt maandagavond. Zonder de geschorste Issam Dahmani en de gekwetste Nacho Caballero zakken we vol goede moed af naar Henegouwen. We duimen op een zege voor de Herentalsenaren zodat we ons kunnen opmaken voor de halve finales van het bekertornooi.


VOLGENDE WEDSTRIJDEN


COMPETITIE | 01/03/2024 / 21u15


FUTSAL TOPSPORT ANTWERPEN - REAL ELMOS HERENTALS

136 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page