top of page
Middel 6banner.png

1/4 FINALE BvB: REAL - PIBO BILZEN 7-5

Real klopt Bilzen en stoot door naar de halve finale van de Beker van België


Net voor de wedstrijd werden de Herentalse U17 in the picture gezet met hun zopas veroverde titel. Kwam het publiek voor hen, want alweer een positieve vaststelling er was meer volk dan verwacht zo kort voor Kerst.


Toch was het even schrikken als de bezoekers via Thibeau Dochez en Stef Motmans zowaar 0-2 uitliepen. Even aan herinneren dat het in de competitie twee maanden geleden nog 8 – 1 was. Jawad Yachou en Issam Dahmani trokken de scheve situatie recht 2 - 2, maar de bezoekers wilden nog niet plooien en Guust Vanhove zorgde voor de 2 - 3 en zelfs de 2 - 4. De thuisploeg moest opnieuw in achtervolging en via Issam Dahmani en een ongelukkige owngoal van Thibeau Dochez werd de rust bereikt met een 4 – 4 gelijke score.


In de tweede helft stelde de thuisploeg wel orde op zaken en via Issam Dahmani en Jawad Yachou liepen de Elmos boys uit tot 6 - 4. Even bracht Arne Lambeets nog wat spanning in de wedstrijd 6 – 5, het blijft toch typisch voor een bekermatch die aparte spanning, maar Bilal Bouri legde de 7 - 5 eindstand vast.


Real Elmos Herentals naar de halve finale van de Beker van België in het Futsal. En daarin moeten de Herentalsenaren naar de Luikse hel. Sinds enige tijd heeft Standard Luik immers ook een Futsal team, ze spelen ondertussen reeds in 2e nationale, maar hun supporters zorgen voor een Europese sfeer, vuurwerk, lawaai en vaak goed voetbal.


Dat wordt nog een zware klus om de finale te bereiken. En daar wacht hoogstwaarschijnlijk RSCA Futsal. Maar in de beker weet je nooit.


Uitslagen


Royal STANDARD DE LIEGE - FUTSAL MORLANWELZ 5 - 3

FUTSAL TOPSPORT ANTWERPEN - SPORTING ANDERLECHT FUTSAL 0 - 3

REAL ELMOS HERENTALS - ZVC PIBO BILZEN 7 - 5

KRIJNEN MALLE - FUTSAL TEAM CHARLEROI 06/01/2023


Prettige feestdagen en tot in 2023 voor de eerste uitwedstrijd tegen FT Charleroi op 13/1/2023.

ONE TEAM - ONE GOAL

Volgende wedstrijd

21u15 FT Charleroi - Real Elmos Herentals107 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page