top of page
Middel 6banner.png

Fenomenale Omar Rahou knikkert Real Elmos uit bekertornooi

Maandagavond ging REAL ELMOS Herentals op bezoek in sporthal La Garenne in Charleroi voor een wedstrijd in het kader van de kwartfinales van de Beker van België. Al snel bleek dat thuisspeler en Rode Duivel Omar Rahou met nek en schouders boven de rest uitstak. De tovenaar van FT Charleroi wist driemaal de weg naar de netten te vinden in de 6-2 eindstand. Meteen het einde van het bekerparcours voor onze Elmos-Boys.

 

Futsal in het Zwarte Land. Dat betekent dat vele fans de weg naar sporthal La Garenne in Charleroi weten te vinden. Op een weekdag is dat blijkbaar niet anders. Het was zoeken naar een parkeerplek in de buurt van de sporthal en aanschuiven aan de ingang in een lange rij fans om binnen te geraken in de zaalvoetbalarena waar de kwartfinale tussen FT Charleroi en REAL ELMOS Herentals op het programma stond maandag. Futsalsport en Charleroi, geen geheim dat dit een combinatie is die al jaar en dag hand in hand door het leven stappen.


Bij het vernemen van de afwezigheid van Marvin Ghislandi wegens ziekte en het aanschouwen van de moeizame opwarming van de andere sterspeler bij FT Charleroi Omar Rahou (met ingepakte, lichtgeblesseerde knie) nam de hoop bij de aanhang van REAL ELMOS een klein beetje toe. Al werd beseft dat het alweer een moeilijke opdracht zou worden. Enkele weken geleden moest FT Charleroi maar net de duimen leggen tegen het onverslaanbare RSCA Futsal. De Henegouwers gingen met een 2-1 uitslag maar net de boot in. Gene kattenpis dus!


De match dan. FT Charleroi schoot als een komeet uit de startblokken terwijl de ELMOS-brigade duidelijk nog half stond te slapen in La Garenne. Opvallend te noemen, want het thuispubliek zorgde voor veel kabaal en lawaai op de volgelopen tribunes. Al snel gaat de thuisgoalie mee het speelveld in om zo een overtal te creëren ten opzichte van onze jongens op het veld. De druk die FT Charleroi vanaf de eerste seconden opvoert, blijft niet zonder resultaat. Na amper 2 minuten staat er een 1-0 stand op het scorebord te lezen. Het is Rode Duivel Omar Rahou die met een leuk hakje onze doelman weet te verschalken. Mooi gedaan, maar net dat tikkeltje te gemakkelijk toegestaan op het hoogste futsalniveau.


Ook de 2-0 in minuut 4 van de wedstrijd komt er op een veel te simpele manier. Doelman Malosevac grabbelt naar de bal die boven zijn hoofd hoog de lucht ingaat. Onze keeper is het oog op de bal kwijt en in alle chaos die erop volgt, is het alweer de onvermijdbare Omar Rahou die de bal binnen werkt. La Garenne draagt z’n - half gekwetste - sterspeler op handen. En terecht!


De match is amper bezig en ze lijkt al gespeeld. REAL ELMOS Herentals weet geen vuist te maken en komt moeilijk in de wedstrijd. Op enkele kleine schoten van Nathan Smets en Bilal Bouri na heeft de thuisdoelman amper werk op te knappen in de eerste helft. Bij de thuisploeg is het uitblinker Rahou die heer en meester is. Zowel over het publiek, de bal als de scheidsrechters is hij de spreekwoordelijke baas.


Leep als hij is, krijgt hij alles naar z’n hand gezet. Kleine foutjes door hem gemaakt blijven vaak ongestraft, terwijl hij maar al te graag tegen de grond gaat wanneer hijzelf onder druk komt te staan. Wat niet wegneemt dat de voetbalkunsten van de international een streling voor het oog zijn. Ook voor de bezoekende fans in de tribunes. Vlak voor de rust prikt thuisspeler Léo de 3-0 tegen de netten na dom balverlies op eigen helft bij REAL ELMOS. Met een klein hartje duiken de bezoekende spelers de kleedkamer in.


Het is in die kleedkamer dat de technische staf flink van zich laat horen. De spelers zitten er verslagen bij en hiermee hoopt men de ploeg wakker te schudden. Het besef dat een plek in de halve finales van de beker de inzet is maandagavond, blijkt niet echt aanwezig in de spelersgroep. Een waarschuwing die blijkbaar weinig teweeg bracht bij onze jongens, want in de tweede helft is er niet veel beterschap te bespeuren.


REAL ELMOS heeft dan wel vaker de bal in de rangen dan in de eerste helft, maar dat is voor het overgrote deel te wijten aan het feit dat de thuisploeg de voet van het gaspedaal gehaald heeft. Het balbezit vertaalt zich in minuut 28 in een doelpunt voor de bezoekers. Franco Garrido tekent voor de 3-1 na een afgeweken bal. De hoop op een eventuele terugkeer wordt al snel weggewerkt door wie anders dan Rahou. Op een fenomenale manier schildert hij met zijn rechtervoet de bal in de verste winkelhaak tegen de netten: 4-1. Omar Rahou maakt keer op keer duidelijk wie de onbetwistbare baas van het futsal in het Zwarte Land dan wel mag zijn vandaag de dag.


Amper een minuut later gaan de thuisfans alweer aan het springen. Ditmaal werkt Ouadi de bal voorbij onze doelman in de rebound. Wanneer het kalf al verzopen leek, geeft dit doelpunt het laatste, beslissende duwtje om kopje onder te gaan in Henegouwen. De 5-2 van Fabio Oliviera Herrera en de 6-2 in de allerlaatste seconden van thuisspeler Vanden Berghe zijn slechts voetnoten in de grote Rahou-opvoering op een bekermaandag in Charleroi.


Kort samengevat: De kern van REAL ELMOS Herentals gewogen en te licht bevonden om ook maar enige vorm van betekenis te spelen in de eindfase van het bekertornooi. Ook in de competitie blijft het de volgende weken knokken voor ieder punt. Met vrijdag een verplaatsing naar FT Antwerpen op de agenda heeft coach Vanderlei flink wat werk voor de boeg. Wat niet wegneemt dat we alweer vol goede moed voor een mooi resultaat gaan in sporthal Het Rooi.


Go Go Elmos-boys!


VOLGENDE WEDSTRIJDEN


COMPETITIE | 01/03/2024 / 21u15


FUTSAL TOPSPORT ANTWERPEN - REAL ELMOS HERENTALS

115 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page