top of page

FT Antwerpen geeft REAL ELMOS les in efficiëntie

Met de verplaatsing naar sporthal Het Rooi aan de stadsrand van Antwerpen stond voor REAL ELMOS Herentals vrijdagavond alweer een moeilijke opdracht ingepland. FT Antwerpen draait steevast mee aan de top van het klassement en gaf onze jongens een les aan efficiëntie mee. Daar waar de Elmos-boys de netten meermaals niet wisten te vinden, toonde de thuisploeg het talrijk opgekomen publiek waarom het thuishoort bij de top van België.

Een bezoek aan FT Antwerpen betekent keer op keer een warme ontvangst in een lekker volgelopen sporthal Het Rooi met opzwepende beats die fel door de luidsprekers galmen. Real Elmos Herentals had nood aan een bemoedigende prestatie om met opgeheven hoofd richting het slot van de competitie te gaan na de zwakke vertoningen tegen achtereenvolgens RSCA Futsal en FT Charleroi de voorbije dagen. En jawel, de 6-2 uitslag doet het misschien niet vermoeden, maar die bemoedigende prestatie kwam er. Zonder Nacho en Garrido, en met Brunol en Teka die helemaal niet van de bank kwamen, wisten onze jongens zich naast de thuisploeg te zetten wat het geleverde het spel aangaat.

Vanaf bij de aftrap is het spel in evenwicht en weten beide teams enkele kleine kansjes bij elkaar te voetballen. Eerst is het onze doelman Malosevac die een mooie redding bovenhaalt en amper een minuut later besluit Elmos-topschutter Ludgero over doel. De toon is gezet om er dan ook een opwindende derby van te maken. REAL ELMOS Herentals weet zich zonder al te veel problemen te weren in Het Rooi en zit veel beter in de wedstrijd dan tegen RSCA Futsal en FT Charleroi. “We doen mee in het spel vandaag. Dat was de voorbije matchen wel wat anders”, klinkt het bij de bezoekende fans in de tribunes.

Na een vijftal minuten is het dan toch FT Antwerpen dat op een 1-0 voorsprong komt. Spits Zouggaghi staat stevig op z’n benen met de bal aan de voet en met de rug naar doel wanneer hij de opkomende El Assiri de bal meegeeft in de buurt van de strafschopstip. El Assiri komt zo alleen voor doel en legt de bal netjes binnen. REAL ELMOS Herentals is nog niet bekomen van deze treffer en daar is de thuisploeg al opnieuw. Ditmaal is het thuisspeler Zaaf die vanop afstand de bal in de benedenhoek weet binnen te schieten. Een dubbele achterstand na zes minuten spelen is een feit.

REAL coach Vanderlei vraagt een time out aan om z’n manschappen op hun plichten te wijzen. Met resultaat. Onze jongens weten de bal meermaals netjes in de ploeg te houden en voetballen enkele kansjes bij elkaar. Ludgero en Dahmani falen bij de afwerking, maar deze prestatie is bemoedigend te noemen voor wat komen zal. In minuut 14 is het dan eindelijk zover. Het is spits Ludgero die na een mooi uitgespeelde aanval de eerste treffer voor REAL ELMOS Herentals weet binnen te leggen. De aansluitingstreffer is oververdiend en geeft hoop. Voor even dan toch…

Amper een minuut na de treffer van Ludgero is FT Antwerpen daar alweer. Een sterk spelende Ilias Bachar, zoon van coach Karim Bachar, tikt een rebound binnen en zo staan we na een kwartier spelen al snel terug twee doelpunten achter. Nog voor de rust weet Issam Dahmani z’n ploeg terug in de match te brengen. Balverlies op eigen helft bij FT Antwerpen zorgt ervoor dat onze nummer 8 de bal binnenknalt. Met een 3-2 ruststand worden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten of daar is de thuisploeg alweer. Onze jongens lijken nog niet wakker en Ibrabhim Adnane heeft al gescoord. 4-2 en alweer een achterstand van twee goals staat op het scorebord te lezen in Het Rooi. REAL ELMOS Herentals geeft zich niet gewonnen, maar de vele kansen die er komen in de tweede helft worden één voor één de nek omgewrongen. Soms zijn ze – voor de mensen in de tribunes althans – moeilijker te missen dan te verzilveren.

Op die manier komt alweer die ongeschreven voetbalwet bovendrijven. Wie de kansen niet afwerkt, die zit met een groot probleem. De missers stapelen zich op voor REAL ELMOS Herentals en de tijd begint te dringen. Op een viertal minuten van het einde gaan de bezoekers met een vliegende keeper spelen. Erop of eronder dus.

Het wordt ‘eronder’. Tot twee keer toe weet de thuisploeg te profiteren van een tegenstander zonder keeper in doel. Eerst na balverlies van REAL ELMOS op eigen helft en in de slotseconden is het de thuisdoelman die een uittrap rechtstreeks in een leeg doel weet te schieten. Deze doelpunten in het slot zorgen voor de 6-2 eindstand. Een overdreven resultaat in een vrij gelijk opgaande match in Het Rooi. “Een gelijkspel had erin gezeten, maar kwam er niet uit”, klinkt het na de match langs Herentalse zijde. Laat het duidelijk zijn, meer dan een punt had er zeker niet ingezeten. Dat punt had welgekomen geweest, maar een Antwerpse les in efficiëntie besliste er anders over. Jammer...