top of page

REAL ELMOS stunt tegen de tweede in het klassement!

EINDELIJK! Na lang, lang wachten was het nog eens zover. REAL ELMOS HERENTALS stapte met een overwinning van het veld. Een niet zomaar een overwinning. Na hard zwoegen en werken werd de tweede in de stand, FULL Hasselt, met een 3-2 nederlaag terug naar Limburg gestuurd woensdagavond. En of deze zege deugd zal doen bij spelers, technische staf, bestuur en de supporters.

De bezoekers van FULL Hasselt beleven een droomseizoen en staat momenteel op de tweede plaats in het klassement. Van de laatste zeven wedstrijden in de competitie wisten de Limburgers er maar liefst zes als winnaars het veld af te stappen. Eén keer werd er gelijkgespeeld. Onder meer FT Antwerpen en My Cars Charleroi beten in het zand tegen hen. Het waren onze jongens van REAL ELMOS die deze ongeslagen reeks woensdagavond netjes wisten af te stoppen. Chapeau!

Van een leien dakje liep het zeker niet voor de spelers die coach Vanderlei het veld opstuurde woensdagavond. Het was in groep knokken van minuut één tot en met de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De midweekmatch begon aan een gezapig tempo en beide teams hadden duidelijk een verkenningsronde nodig om de match aan te vatten. Na vijf minuten spelen kwam hier verandering in. Vanop links pegelde REAL-spits Ludgero de 1-0 staalhard met z’n linker in de verste bovenhoek. Een pracht van een doelpunt en de thuisaanhang veerde recht op de tribunes. “Amai mijne appel”, klonk het daar in die tribune, “Wat voor een knal haalt hem nu boven onze spits”. Voor Ludgero was dit reeds z’n 22ste doelpunt van het seizoen. Wat een doelpuntenmachine!

FULL Hasselt heeft misschien wel het meeste balbezit, maar het is alweer de thuisploeg die de weg naar de netten weet te vinden in de dertiende minuut. Woelwater Nathan Smets ontfutselt de bal van een bezoeker en kan zo alleen richting bezoekende goalie Vranken trekken met het leer aan de voet. IJzig kalm weet Smets de doelman te omzeilen en netjes de 2-0 tegen de touwen te leggen. De Real aanhang geniet duidelijk van wat misschien wel een ‘stunt in wording’ is. “Komaan Real!”, klinkt het meermaals luid vanuit één van de kelen bij de thuisfans. Deze dubbele voorsprong is ook ineens de ruststand.

Na de rust geraakt de thuisploeg zelden op de helft van de tegenstander met de bal. Het is Hasselt dat de bovenhand heeft en na een uitgespeelde actie van hen prikt Ait Salah in de 25ste minuut de aansluitingstreffer netjes binnen. Allle hens aan dek voor de thuisploeg! Real komt nog moeilijk in balbezit en knokt voor iedere centimeter grond in de sporthal. Het is zwoegen en zweten terwijl de bezoekers de druk hoog houden. Na 8’ minuten in de tweede helft is daar dan eindelijk nog eens een tegenprik via Fabio Oliviera, maar de bezoekende goalie houdt netjes stand.

Het wedstrijdverloop wordt minuut na minuut bitsiger met tackles die net binnen de futsalgrenzen blijven. Enkele gele kaarten zijn het gevolg van deze tumultueuze fase in de verder heel sportieve wedstrijd waarvan het publiek getuige is.  Nadat bezoeker Vanderheyden een mooi vluchtschot gered ziet door thuisdoelman Malosevac is het diezelfde Hasselt-speler die de gelijkmaker binnenknalt nadat hij in minuut 35 vanop rechts richting doel schiet. Of die bal onderweg nog een been raakt en zo afgeweken is, daar is men het op de tribunes niet helemaal over eens. Wat wel vaststaat is het feit dat de voorsprong voor Real Elmos teniet gedaan is en dat de 2-2 op het scorebord staat.

De vrees voor een knak bij de thuisploeg is aanwezig bij de fans, maar niets is minder waar. Amper een minuut na de gelijkmaker rechten de Elmos boys de ruggen en zorgt een mooie combinatie tussen Ludgero en Dahmani terug voor een voorsprong voor de thuisploeg. Dahmani knalt droog de 3-2 tegen de netten en de thuisaanhang viert alweer feest.

Wat dan volgt zijn lange vijf minuten waarin de bezoekers met een vliegende keeper gaan spelen. De bal gaat van links naar rechts, maar de rood-witte brigade van Elmos geeft geen krimp. Vanderlei heeft duidelijk met z’n jongens getraind op zulke situaties en de bezoekers krijgen nog amper een kans bij elkaar gespeeld. De spanning is te snijden en menig supporter bijt het laatste stukje nagel op z’n vingers weg maar de thuisploeg houdt netjes - en eigenlijk zonder al te veel moeite - stand in de slotfase van de match.

De eerste zege sinds lang is een feit. Na de gelijke spelen op verplaatsing in Malle en het gelijkspel thuis tegen Eisden is het de derde keer op rij dat Real Elmos Herentals punten sprokkelt om stilaan de onderste regionen in het klassement vaarwel te zeggen. Een zege tegen de tweede in het klassement.

Jawel! Dan kunnen we stellen dat Vanderlei stilaan de bende van Elmos op de rails gekregen heeft. Op naar meer. Op naar alweer een stunt? Een stunt tegen de ongenaakbare leider in het futsal? Zeg nooit nooit. Wie weet knabbelen we vrijdagavond wel als eerste team punten weg bij het ongeslagen RSCA Futsal. Zou het niet mooi zijn…