top of page

FT CHARLEROI - REAL 7-1

Zware nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent

Vrijdagavond moesten de Herentalsenaren voor hun eerste match in de terugronde naar de bakermat van “Le Pays Noir (Het Zwarte Land)” in Henegouwen. Een wedstrijd tegen een rechtstreekse tegenstander voor een plaats op het podium, FT Charleroi staat derde, de Elmos Boys vierde. In september werd het een overwinning met 5 – 3 voor de ploeg uit de Keizerstad. Nu moest de Herentalse coach Heremans het stellen zonder spits El Fashi en viel na tien minuten ook libero Dahmani uit met een pijnlijke kwetsuur aan zijn voet. Dit na een zware ingreep van doelman Idrissi.

Atssouli zette één minuutje nadien de thuisploeg op 1-0. Toch waren beide ploegen aan elkaar gewaagd de eerste helft, zo wachtte Yachou tot twee keer toe net iets te lang alleen voor doel en werd met de vijfde fout van Charleroi niks gedaan.

Was er aan de rust nog niks verloren, dan ging het nadien snel voor de thuisploeg. Al in de eerste minuut balverlies Ali Bouri en 2-0 via El Kajjoui en twee minuten later zelfde fout, nu Sababti en 3-0 via Dahbi. Acht minuten ver in de tweede helft en weer Charleroi, 4-0 via Da Silva. De Herentalsenaren herpakken zich, fout op Nacho en vrije trap via Sviercoski op doelman Idrissi. Coach Heremans kiest met nog acht minuten op het bord voor vliegende keeper Nacho, die met een assist op Ali Bouri, 4 – 1. Direct nadien Yachou op de paal.

Het geloof is terug, voor eventjes toch want Atssouli met zijn 2e en 5-1 na 34 minuten voetbal. Vanden Berg mag heel eenvoudig scoren en de 6 – 1 maken. In de laatste minuut wordt het nog 7 -1 door Ghislandi, de uitblinker met 2 assists en één doelpunt.

Zuur voor de bezoekers want de Waalse uitblinker had dit seizoen heel graag in de Kempen komen voetballen. Een lange busrit van anderhalf uur en geen punten voor het A-team, wel voor de beloften die met 3-5 wonnen. Leuk is dat niet geweest. Op naar volgende vrijdag, dan komt Hasselt op bezoek. Uiteraard moet er gewonnen worden.