top of page

FT CHARLEROI - REAL 7-2

Sterke start van Herentals, maar Charleroi zorgt voor de doelpunten

Dat het voor het hernieuwde Real Elmos Herentals bij het derde gerangschikte Futsal Team Charleroi een zware klus zou worden was vooraf duidelijk geweten maar toch begon een gemotiveerd Real Elmos uitstekend aan de eerste helft. Carvalho Lopes zorgde voor een 0-1 na een aanval uit het boekje via Dahmani en Costa Dias. Was de hand van de nieuwe coach, André Vanderlei al zichtbaar? Vanderlei die net voor de match op een indrukwekkende manier werd verwelkomd door het thuispubliek. Ze zijn hem daar duidelijk nog niet vergeten, minutenlang applaus en Waalse knuffels. Zijn nieuw Herentals 2.0 was ondertussen amper één week aan het trainen maar iedereen keek er toch al naar uit en de coach had er vertrouwen in, zijn 4 nieuwkomers waren van de partij, Teka, Alemao, Brunol en Traoré. Die laatste, de jongste, was nog niet speelgerechtigd en zat in de tribune. Uiteraard was op verplaatsing starten tegen een heel gemotiveerd Charleroi gene cadeau, echter de kansen voor de bezoekers waren er. Voluit balbezit voor Herentals zonder heel grote kansen. Eén kansje aan de overkant voor Charleroi was voldoende om op gelijke hoogte te komen. Ghislandi loeiend de 1-1 tegen het net. En net voor de pauze zorgde die dekselse Rahou met zijn eerste baltoets na een boeiende eerste helft toch nog voor een 2-1 ruststand.

Met opnieuw veel inzet begon Real Elmos aan de tweede helft maar de thuisploeg klom via uitblinker Ghislandi naar 3-1 en 4-1. De bezoekers kregen echt nog wel enkele kansen om de achterstand te verkleinen maar ze lieten de mogelijkheden onbenut. Zo knalden zowel Nacho als Lopes op de kruising wat de bezoekers terug in de match had kunnen brengen. Maar het was Charleroi dat via topschutter Rahou op twee minuten tijd uitliep via 5-1, naar 6-1 en zelfs 7-1. De kloof werd wel erg zwaar uitgediept. Wat goed begon voor Real Elmos Herentals eindigde zeer zuur. Lopes Carvalho zorgde nog voor de 7-2 maar toch bleef het een zware opdoffer voor de bezoekers. Duidelijke cijfers na een erg mooie Futsal wedstrijd die vooral Herentalse hoop gaf in de eerste helft. Volgende week komt nummer 2 Hasselt naar de Sport Vlaanderen Arena in Herentals, opnieuw een moeilijke tegenstrever en gene cadeau. In Herentals rekenen ze erop dat het elke week beter zal gaan en het zware werk gaat lonen.