top of page

FULL HASSELT - REAL 2-2

Eerste moeizame punten voor beide teams.

De duels tussen Full Hasselt en Real Elmos Herentals zijn ieder seizoen een leuke trekpleister en ja ook dit keer was het niet anders. Beide teams kenden geen al te beste start in de competitie. Vooral bij de bezoekers uit Herentals stormde het de voorbije weken, topschutter El Fashi vertrok net voor het seizoen en coach Heremans hield het al na één speeldag voor gezien. Beiden hadden nochtans nog een contract en de breuk kwam ruim aanbod op sociale media. Tel daar nog de schorsing van Ramirez bij en de kwetsuren van Juanillo en Bouri, stevig staan ze daar voorlopig niet in hun schoenen.

Spanning troef want beide ploegen gaven elkaar vanaf de start geen duimbreed toe. Bij de rust stond het maar 0-1. Het enige doelpunt in de eerste helft kwam op naam van één van de uitblinkers, de jonge Nederlander Amheye Fansal 0-1. Net voor de rust moest ook Real-doelman Hula definitief naar de kant met een kniekwetsuur. Meer ruimte en ook meer doelpunten in de tweede helft. De inspanningen van in de eerste helft begonnen hun tol te eisen. Nick Van Kort maakte 1-1 maar al snel bracht kapitein Issam Dahmani de bezoekers opnieuw op voorsprong 1-2. Elmos Herentals op weg naar een eerste uitzege, neen want Kenneth Vanderheyden de uitblinker bij de thuisploeg bracht de stand enig mooi in evenwicht 2-2.

Veel spanning, veel nervositeit maar gescoord werd er niet meer. Het bleef na een best fraaie en aangename wedstrijd uiteindelijk op een billijk 2-2 gelijkspel. Vooral voor de bezoekers na de voorbije woelige week een best positieve uitslag.