top of page

MALLE - REAL 5-5

Sportcentrum Mintjes in Malle liep vrijdagavond lekker vol voor het burentreffen tussen Krijnen Malle en Real Elmos Herentals. Een ware thriller, waarin een waanzinnig scoreverloop uiteindelijk halt hield op een 5-5 gelijkspel, voltrok zich. Gezien het geringe puntenaantal van beide ploegen in het klassement komt geen van beiden een stapje verder met deze puntendeling. Lees hieronder het relaas van een rollercoaster aan emoties voor zowel de thuisploeg als de bezoekers.

De lichtgeblesseerde doelman Michal Hula kreeg uit voorzorg een plekje op de bank bij Real Elmos. Al snel bleek dat met Karlo Malosevac de huidige kern een meer dan degelijke vervanger in petto heeft om onze vaste nummer één te vervangen. Tal van straffe saves schudde de Kroatische keeper uit zijn vingertoppen vrijdagavond. De hand van nieuwe coach Vanderlei? Die is nog niet helemaal zichtbaar op het veld. Maar dat er zich vuur en wilskracht in de spelerskern schuilhouden, dat was een merkbaar feit. Zowel de coach, de spelers die naast het veld stonden als de fans moedigden de Elmos-boys flink aan gedurende de hele match. En dat bleek nodig!

De eerste helft was er eentje waarin de doelmannen van beide teams hun kunnen meer dan eens konden tonen. Het waren dan ook zij die het meeste lof toegestoken kregen tijdens de rust. Na een kwartier Futsalgeweld met bitsige duels, enthousiaste dribbels en tal van kansen was het Ludgero die de weg naar de netten wist te vinden na een dubbelpass met Bilal Bouri. 0-1 en de handen bij de bezoekende fans gingen op elkaar. Niet veel later pakt Karlo Malosevac uit met dé redding van de match. Met één hand duwt hij een schot van dichtbij over zijn doel en zo was de 0-1 ruststand is een feit.

De eerste helft was in de verste verte niet te vergelijken met de tweede helft. Daar waar er voor de rust amper één doelpuntje te zien was, vlogen de ballen na het welverdiende pintje in de cafetaria in een sneltempo tegen de netten. Niet de juiste netten bij aanvang van die tweede helft. Al snel liep goalie Molasevac tegen een ongelukkige rode kaart aan na handspel buiten het doelgebied. Hula dan toch tussen de palen en wat volgde was een ware pandoering voor hem en Real Elmos. Na amper 5 minuten spelen na de rust stond er 4-1 op het scherm. Jawel, u leest het goed: De voorsprong van onze jongens was in geen tijd omgekeerd tot een – zo leek het toch op dat moment – onomkeerbare stand. De fouten bij Real Elmos stapelden zich op en het vertrouwen zakte diep in de zaalvoetbalschoenen weg. Ook in de tribunes konden de bezoekende fans hun ogen niet geloven.

Tot ene Nathan Smets zijn team op sleeptouw nam met twee doelpunten binnen een minuut. De eerste ging ‘vollen tip’ hoog de winkelhaak in en het tweede doelpunt knalde hij na een onderschepping van de bal in de verste hoek binnen. Het tij keerde en nu was het de thuisploeg die van geen hout pijlen wist te maken. De Real trein denderde door en eerst Brunol en iets later Dahmani zorgden voor een 4-5 voorsprong. Van de hel naar de hemel in amper een dikke vijf minuten tijd.

De tijd tikte verder en de thuisploeg besloot om een vliegende keeper het veld op te sturen. Met succes zo bleek. De bezoekers wisten geen raad met die man meer situatie voor de thuisploeg en een oprukkende thuisspeler kwam, nadat de ‘zee’ openging op het veld, alleen voor doel. Door de benen van de doelman prikte hij de 5-5 tegen de netten. Net daarvoor had Real Elmos de ultieme kans gekregen om de 4-6 op het scorebord te zetten, maar na een misverstand tussen Dahmani en Ludgero besliste er anders over. 5-5 dus en een spannend slot bood zich aan.

De zenuwen werden serieus op de proef gesteld en beide teams kregen nog een ultieme kans om de de zege naar zich toe toe trekken. Hula bewees nogmaals zijn klasse, de pech die hij in het begin van de tweede helft had bij de tegendoelpunten werd zo toch nog goedgemaakt, door een bal die vanop korte afstand op hem toegeknald werd op de deklat te tikken. In het abslolute slot van de match, met nog amper een tiental seconden op de teller, vergat Ludgero, die samen met Dahmani voor de thuisgoalie verscheen de bal opzij te leggen richting de Nederlander. Een ultieme kans om de drie punten meer naar Herentals te nemen, werd op die manier de nek omgewrongen. Een zure misser, die voor flink wat gevloek bij de bezoekers zorgde.

De 5-5 eindstand was een feit en niet één van beide ploegen dook tevreden de kleedkamer in met dit resultaat. De ijver bij Real Elmos Herentals was groot vrijdagavond, het resultaat net dat tikkeltje minder. Dat er nog werk aan de winkel is, steekt men dan ook niet onder stoelen of banken. Maar dat de wederopstanding stilaan ingezet is, daar twijfelt niemand aan. Net zoals Rome, is ook Real Elmos Herentals 2.0 duidelijk niet op één dag gebouwd. Volgend weekend staat er geen competitiematch op het programma voor Real Elmos. Zo is het aftellen naar de bekerwedstrijd in en tegen FT Charleroi op vrijdag 9 februari.