top of page

REAL - FTA 9-2

Herentals tankt vertrouwen na monsterzege tegen FT Antwerpen

Wat blijft dat Herentals toch een speciale ploeg, richting Play-Offs en Bekerfinale komt het team van Coach Heremans nu pas echt onder stoom. In een vooruitgeschoven wedstrijd moest Antwerpen naar de Voetbal Vlaanderen Arena komen. Het grote FTA, op een 2e plaats met maar liefst dertien punten voorsprong op het soms nogal wisselvallige Elmos Herentals. Maar de meet is in zicht en met een voorzitter uit het wielrennen weet iedereen waar de prijzen verdeeld worden.

De thuisploeg maakt zich klaar voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, de bekerfinale in Gent op 8 april tegen Anderlecht en de play-offs vanaf 21 april.

En dat de blauwwitten bijna klaar zijn heeft het “grote” Antwerpen geweten, ze waren nooit in de wedstrijd, kregen geen vat op de spitsen van de thuisploeg en hun kansen waren met het blote oog moeilijk te vinden. Al na twee minuten was het prijs, El Fashi met de 0 – 1 na een foutje bij de bezoekers. Na 13 minuten 2 – 0, knappe één-twee tussen Kobe Vrancken en El Fashi en die zorgt voor de 2 – 0. Minuutje later, knappe aanval Vrancken, Dahmani, Yachou en opnieuw Vrancken en zowaar 3 – 0, ook de ruststand.

Na de pauze gaat het lokale feestje gewoon door, El Fashi op zijn eentje, het lijntje af en knap in de rechterbenedenhoek 4 – 0. Antwerpen reageert voor het eerst en Achalli brengt zijn club op 4 – 1. De Elmos boys laten het niet aan hun hart komen, Dahmani dribbelt de hele bezoekende verdediging, pas op Vrancken en 5 – 1 hoog in de touwen, voetbal om van te smullen. Braziliaan Michel Sviercoski zelfs met de 6 – 1. Antwerpen kan even milderen via kapitein Moussaoui maar Vrancken speelt even later Rode Duivel Buyl op een hoopje en schotelt Ali Bouri de 7 – 2 voor.

Man van de match Mo El Fashi, alweer op zijn eentje en 8 – 2. Het wordt nog een echte pandoering, Vrancken pikt de bal op, levert in bij Fashi en maatje Dahmani, “the Rock” legt de ongelooflijke eindcijfers vast 9 – 2.

Dat is genieten en coach Heremans merkt langs zijn neus op dat in de laatste drie confrontaties tussen deze 2 ploegen het telkens Elmos Herentals was dat met de zege ging lopen.

Woensdag volgt alweer een inhaalmatch tegen Mouscron en vrijdag is er de beslissende match om de vierde plaats, belangrijk voor de startpositie in de Play-Offs tegen Futsal MyCars Chatelet. Ook daar loopt een fenomeen rond. Omar Rahou, op bezoek in de Arena van Herentals, niet te missen.

ONE TEAM - ONE GOAL

Volgende wedstrijd 22/3/2023 | 21u30 | Real Elmos Herentals - La Squadra Mouscron

AANDACHT! AANDACHT!

Voor de bekerfinale 8/4/2023 in Tolhuis Gent kan je voor verschillende formules een ticket aankopen op onze website. Snel zijn is wel de boodschap!