top of page
Middel 6banner.png

REAL - GS HOBOKEN 3-6

Zuur en duur puntenverlies voor de Elmos-boys


Vrijdagavond kreeg de Futsalbende van Real Elmos Herentals bezoek van promovendus GS Hoboken Ster. De geel-zwarten uit de Antwerpse deelgemeente zakten af naar de sporthal van Sport Vlaanderen met zes punten op de teller na twee overwinningen uit zes matchen. Bij thuisploeg Real stond die teller op elf punten uit zeven wedstrijden. Wilden de spelers uit de Keizerstede voeling houden met de top van het klassement, dan was enkel een overwinning van tel.

Een zege waar in het eerste kwartier van de wedstrijd zeker aanspraak op kon gemaakt worden. Na enkele kansjes aan beide kanten van het veld was het spits Ludgero Lopes die op corner van Nacho Caballero, wat een heerlijke voetbalnamen trouwens, de bal hoog in doel kon binnen knallen, 1-0 en de toon leek gezet. Amper een minuut later was het Osvaldo Moreno van Real die de netten net niet wist te vinden. Aan de overkant pakte thuisgoalie Michal Hula dan weer uit met een mooie redding. De blauw-witten hadden de wedstrijd stevig in handen en na een mooie uitgespeelde aanval bediende Bilal Bouri netjes Franco Garrido waardoor de 2-0 een feit was. Real had al bij al de wedstrijd mooi onder controle en leek op dat moment af te stevenen op een zege. Tot een tegenprik op een dikke minuut van de rust de bezoekers terug in het spoor van de thuisploeg bracht. 2-1 was meteen de stand waarmee de ploegen de kleedkamer indoken halfweg de wedstrijd.


“Hier mogen we geen punten laten liggen” en “Tegen dit Hoboken moeten we met niets minder dan drie punten tevreden zijn”, klonk het her en der in de tribunes. En toch waren het de spelers van GS Hoboken Ster die het vinnigst terug op het veld verschenen. Nog voor iedereen terug z’n plekje in de tribune had ingenomen stond de stand al in evenwicht en leek het alsof de thuisploeg stilaan het geloof in eigen kunnen zag wegnemen. Hier en daar werd de wedstrijd een keertje bitsiger en de controle bij Real was volledig zoek. De 2-3 was hiervan het resultaat na een mooi uitgespeelde actie van de bezoekers. Zeven minuten na de rust waren het dus de bezoekers die plots op voorsprong stonden.


In de 33ste minuut trapte thuisspits Ludgero Lopes een vrije trap vanop ruime afstand in de rechterbenedenhoek en de bordjes terug in evenwicht. De hoop bij de thuisaanhang kreeg opnieuw een boost en op de trommel achter doel werd duchtig gemept door de jeugdige supporters van Elmos. Toch waren het de bezoekers die in de volgende minuten de wedstrijd naar hun hand wisten te zetten. De 3-4 in de 37ste minuut deed de kopjes bij Real omlaag gaan. Wilde de thuisploeg nog met een driepunter van het veld stappen, dan was het alles op alles zetten en daar zette de thuiscoach dan ook op in. Een vliegende keeper bracht echter niet het verhoopte resultaat en tot twee maal toe wisten de bezoekers de bal in een leeg doel te deponeren. Boeken toe en 3-6 was het eindresultaat.


Dat de 3-7 net na de buzzer van het einde van de match viel is slecht een voetnoot in een tegenvallende Futsalavond voor de thuisploeg. Een magere prestatie, tegen een enthousiast Hoboken dat zeker zijn plekje in de eerste afdeling van het Futsal mag opeisen. Was het het gemis van de ooh zo belangrijke draaischijf Issam Dahmani, die geschorst was deze speeldag? Of had een op en top fitte Bilal Bouri (het was duidelijk zichtbaar dat hij niet op volle kracht actief was) meer kunnen brengen vrijdagavond? Het zijn vragen waar uiteindelijk geen antwoord op gevonden kon worden. Wat vaststaat is dat door deze nederlaag Real Elmos Herentals de feeling met de top van het klassement verloren is. Het sein om er de volgende weken niet 100, maar 200 procent voor te gaan. Op naar beter, op naar de volgende speeldag tegen Pibo Bilzen. Eveneens een ploeg met zes punten uit zes wedstrijden. Elmos Boys… U weze gewaarschuwd!


#RealElmosHerentals #OneTeamOneGoal


VOLGENDE WEDSTRIJDEN


COMPETITIE | 17/11/2023 | 21u25


ZVC PIBO BILZEN - REAL ELMOS HERENTALS

Sponsors Real

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page