top of page

REAL - RSCA FUTSAL 3–8

Vrijdagavond was het feest in de prachtige Herentalse Sport Vlaanderen Arena. Met de komst van de Europese grootmacht in wording RSCA Futsal dat zich onlangs nog plaatste voor de Elite Round van de Champions League. Beide clubs kennen en respecteren elkaar al heel lang. Herentals kijkt op naar het sprookje van het vroegere Halle-Gooik en wil, alvast op Belgisch vlak in de voetsporen treden, maar de weg is nog lang.

Honderdzestig (!!!) VIP eters voor de wedstrijd en meer dan 600 betalende toeschouwers waren naar “den Bloso” gekomen om deze topploeg aan het werk te zien. Was het vorig jaar nog spannend in de Play-Offs, na de reguliere speeltijd in de halve finale was het 5 – 5, nu waren de Brusselaars een maatje te groot. Nochtans was iedereen bij Real terug paraat en bleef het de eerste helft spannend. Het was immers de thuisploeg die verrassend op voorsprong klom via een mooi uitgespeelde tegenaanval die door Ali Bouri werd afgemaakt. 1 – 0. Lang duurde de vreugde niet want Diogo en Jelovcic zetten hun team op een 1 – 2 voorsprong. Maar bij Real geloofde men er nog in, balbezit voor de bezoekers maar de Herentalse prikken waren gevaarlijk. En wie anders dan tovenaar Mo El Fashi bracht zijn team op gelijke hoogte 2 – 2. Maar telkens Anderlecht het gaspedaal dieper indrukte werd er gescoord. Snel werd het 2 – 3 (Tomic) en 2 – 4 (Grello). Nog één keer zouden de Elmos boys kunnen prikken, een tweede van Ali Bouri op assist van Fashi en 3 – 4 kort voor de rust. Als men hiermee naar de kleedkamer kon dan was er misschien nog iets mogelijk. Dat lukte spijtig genoeg niet, in de laatste minuut voor de rust werd nog twee keer gescoord in het verkeerde doel welteverstaan, 3 – 6, iets te eenvoudig ook, via Tomic en Jelovcic.

De tweede helft was er dan ook te veel aan, Halle-Gooik, sorry RSCA Futsal scoorde nog twee keer, Jelovcic met zijn derde en Fits zorgden voor een 3 – 8 eindstand. Naast het veld is Real Herentals op weg om een topper te worden in België, met zoveel eters voor de match en een propvolle tribune is men op de goede weg. Op het veld mag er nog wat klasse bijkomen. Maar dat is een kwestie van tijd. Rome is ook niet op één nacht gebouwd, Herentals is coming, nog even geduld.