top of page
Middel 6banner.png

REAL - ZVK EISDEN 5-5

Herentals en Eisden houden elkaar in evenwicht!


Dat het duel tussen Real Elmos Herentals en het Limburgse ZVK Eisden-dorp geen lachertje zou worden was vooraf al geweten. Hoewel er tussen beide ploegen een uitstekende verstandhouding is, maar beide teams zijn niet aan hun beste seizoen bezig. Voor het eerst in tien jaar moet de thuisploeg zelfs knokken voor het behoud en dan neemt de spanning alleen maar toe. Herentals was op één na compleet, het moet immers verder voor de rest van het seizoen zonder zijn sympathieke Spaanse kapitein. Nacho, voluit Caballero Orejuela Ignacio zat in de buurt van zijn medespelers. Na zijn zware operatie, zeven kilo lichter, maar optimistisch zoals iedereen hem kent. Hij kijkt al uit naar volgend seizoen.


Via Franco Garrido en André Cesar Dias Da Costa op assist van Ludgero klom de thuisploeg gezwind naar 2 – 0 voorsprong en had de wedstrijd helemaal onder controle, achteraan werd niets weggegeven, vooraan waren er kansjes. Maar de eerste echt gevaarlijke tegenstoot van Eisden was wel prijs. Een mooi uitgespeelde aanval van de bezoekers en Kobe Vrancken, jaja de ex Real Elmos speler zorgde enig mooi voor een 2 - 1 tussenstand. Hoogstaand was het spel zeker niet maar qua spanning was het wel om duimen en vingers af te likken. Met deze ruststand kon het nog alle kanten uit.


Ludgero Antonio Lopes Pino Carvalho zorgde voor een 3 - 1 stand na een aanval die door Dahmani werd opgezet. Maar de bezoekers kropen via Vincenzo Punzo terug naderbij 3 - 2. Ludgero alweer hij, met zijn zeventiende al dit seizoen, diepte het kloofje naar 4 - 2 en de thuisploeg leek op weg naar de o zo gewenste overwinning. Maar de bezoekers reageerden via een sterk spelende ex-Rode Duivel Joren Paulus 4 – 3.  Het bleef ontzettend spannend en Par Janssen zorgde met een frommel goal in het geharrewar voor de 4 - 4. Spanning ten top, zeker toen net voor het einde de bezoekers nog een volledig onterechte strafschop kregen voor vermeend handspel. Joren Paulus samen met ex-prof Lens Annab de uitblinker bij de bezoekers trapte de penalty hoog in de touwen binnen, 4 – 5 op minder dan twee minuten van het einde een bezoekende voorsprong. De nederlaag van Real Elmos leek onafwendbaar maar Issam Dahmani zorgde in de allerlaatste seconde toch nog voor gerechtigheid 5 – 5.


Een eindstand die vooral een ontgoocheling mag genoemd worden voor de thuisploeg. Want net als het puntje in Malle, hier schiet niemand iets mee op.


Weinig tijd om bij stil te staan want volgende week woensdag 21/2 wacht het thuisduel met de nummer twee in de stand, Los Leones Hasselt, vrijdag 23/2 komt de ongeslagen leider Sporting Anderlecht Futsal op bezoek. Drie dagen later, maandag 26/2 moet Herentals naar Charleroi voor de kwartfinale in de Belgische beker en dezelfde week op vrijdag 1 maart moet Real naar Antwerpen. Vier wedstrijden op 10 dagen, wie verzint het?VOLGENDE WEDSTRIJDEN


COMPETITIE | 21 februari 2024 | 20u30


REAL ELMOS HERENTALS - FULL HASSELT


VOLGENDE VIP-AVOND


COMPETITIE | 23/02/2024 / 20u15


REAL ELMOS HERENTALS - RSCA FUTSAL


142 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page