top of page

REAL - ZVK EISDEN-DORP 4-4

Het venijn zat hem in de staart tegen ZVK Eisden-Dorp

Zoals verwacht nog geen Dahmani bij de thuisploeg, wel opnieuw Mo El Fashi. Hij had echter een maand niet gespeeld en dat was te zien de eerste helft, gebrek aan matchritme.

Tijdens die eerste helft slaagde geen van beide ploegen erin om te scoren en dus bleef het bij een 0 - 0 ruststand. Geen grote kansen ook, thuisdoelman Talhaoui moest wel een tienmeter pakken en zat goed in de wedstrijd. Eisden wou niet voor de rust en Real vond geen opening. Geen goals in de eerste maar dat veranderde snel in de tweede helft.

Eisden dat de eerste helft niet uit zijn schulp kwam deed het na de rust wel en Candy Par Janssen opende de score 0 - 1 en de toon was gezet. Ignacio Orejuela Caballero (Nacho) bracht de thuisploeg opnieuw langszij 1 - 1. Het voetbal van de tweede helft was mooi om zien, nu wel twee aanvallend ingestelde ploegen en de nochtans niet helemaal fitte Bilal Bouri trapte de 2 - 1 binnen. En de Elmos boys gingen op het elan verder, El Fashi met de 3 – 1, enig mooi zoals alleen hij dat kan bracht de thuissupporters helemaal in vervoering, De bezoekers trokken in achtervolging en via Khalid Salah, ex-Real, werd het 3 - 2 en via Brecht Peulen 3 - 3 klommen de Limburgers zowaar opnieuw langszij. Maar de blauwwitten uit Herentals gingen vol voor de overwinning en kort voor het einde knalde Abdelhakim Sababti de 4 - 3 tegen het net en dat leek de eindstand te zullen worden.

Toch niet, Eisden kreeg nog één kansje. Wat de toeschouwers mogelijk niet zagen maar de bezoekers kregen van de scheids een onterechte intrap seconden voor het einde van de wedstrijd. Glenn Vaelen kreeg de bal en bezorgde in de ultieme slotseconden ZVK Eisden-Dorp met een wanhoopspoging, een verre trap en moeilijk te zien voor de doelman toch nog de gelijkmaker 4 - 4.

Geen goals in de eerste maar wat een doelrijke en uiterst spannende tweede helft was dit zeg. Grote ontgoocheling na de wedstrijd bij de thuisploeg maar duidelijk tevredenheid bij de bezoekers. Ook de neutrale toeschouwer had ervan genoten na een heel mooie tweede helft. Geen overwinning voor Real Herentals maar de spirit was wel terug, ze zijn klaar voor die belangrijke halve finale van de beker.

Woensdag met zijn allen naar misschien wel de mooiste Futsal arena op dit moment om er in de bekende heksenketel vol voor de finale te gaan tegen thuisploeg SL 16 Futsal Liège.