top of page
Middel 6banner.png

REAL - ZVC PIBO BILZEN 8 – 1

De wedstrijd startte met 10 minuten vertraging, inderdaad ook de scheidsrechters lieten zich gelden voor de wedstrijd en staakten in heel Futsal België. Ook zij wilden hun stem laten horen en kwamen bewust tien minuten later op het veld. De woelige twee weken van “Broek af” had iedereen op scherp gezet en de scheidsrechters voelden zich in hun hemd gezet of moeten we zeggen in hun onderbroek.


Tijd ook voor de thuisploeg tijd om zich te herpakken, het puntenverlies tegen Borgloon en alle commotie er rond had er stevig in gehakt. Voorzitter Nick Nuyens had deze week al zijn verbale energie nodig om iedereen op het goeie spoor te zetten, het bestuur, de sportieve staf maar vooral de spelers natuurlijk. Want al waren de schorsingen na Borgloon minimaal, voor de wedstrijd tegen nieuwkomer Bilzen waren buiten onze keeperstrainer ook doelman Talhaoui en spits Fashi geschorst. Libero Dahmani was dan weer gekwetst van de Nederlandse ploeg terug gekeerd. Veel wrevel ook op de supportersbanken, aan coach Yves Heremans om zijn spelers op scherp te zetten. En dat lukte, tegen de kampioen uit 2e nationale Bilzen, slechts de titel behaald in de laatste minuten van de vorige competitie, totaal onverwacht in een zware reeks met Aarschot en Borgerhout, te weinig tijd voor transfers en daardoor gehandicapt aan het seizoen begonnen. Een ploeg ook die in tegenstelling tot de meeste andere ploegen met heel veel eigen Belgische spelers op het veld speelt en ze kunnen ook een beroep doen op een toffe, fraaie groep supporters. Met zestig kwamen ze uit het heel verre Limburg, toch een uurtje rijden. Heel wat positieve vaststellingen maar wat het voetbal zelf betreft is de sympathieke Limburgse club voorlopig toch een maatje te klein. Tijdens de eerste vijf wedstrijden kon Bilzen alleen tegen Borgloon een puntje sprokkelen en dat is uiteraard veel te weinig.


Ook in Herentals was het eenrichtingsvoetbal en via goals van Bilal Bouri en de eerste voor Braziliaan Michel Sviercoski, Rode Duivel Yachou en die andere Braziliaan Bruno Barboza en ook nog een knappe tegentreffer via Jonas Vanharen werd de rust bereikt met een 4 - 1 voorsprong voor de thuisploeg. Ook in de tweede helft walste Herentals verder over de bezoekers heen en via doelpunten van opnieuw Yachou en Fransman/Congolees Chrisy Mayululu, libero Sababti en jonkie Kobe Vrancken werd het uiteindelijk een ruime 8-1 overwinning voor Herentals. Opdracht volbracht en volgende de week naar Mouscron, twee uur in de bus, tussendoor naar Hoboken voor de beker en op 11 november, wapenstilstand, ontvangen we kampioen Futsal Anderlecht, hopelijk voor een volle Sport Vlaanderen Arena. Met VIP voor de wedstrijd uiteraard.
22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page