top of page

ZVC PIBO BILZEN - REAL 3-8

Real Elmos Herentals maakt het af in de tweede helft

Vooral de thuisploeg moet nog vol aan de bak, PIBO Belisia heeft nog spannende weken voor de boeg, er wachten hen nog zeven bloedstollende speeldagen om zich te redden in de hoogste afdeling en één team achter zich te houden. De nieuwkomers doen dit steevast in een heel mooi gevulde sporthal en ze rekenen op hun erg trouwe supporters. Deze week werd ook bekend dat hun coach aan zijn laatste maanden bezig is. Carmelo Nieddu, trekt volgend jaar naar KRC Genk Futsal, de zoveelste Pro League club die een Futsal afdeling aan zich bindt.

De bezoekers uit Herentals, opnieuw zonder Dahmani, gingen snel van start, de eerste minuten waren ze baas en Mo Fashi zette het overwicht om, 0 - 1. Bilzen komt opzetten, voldoende kansen, veel harder in de duels, te hard soms met behoorlijk wat kleine kwetsuren bij de bezoekers tot gevolg. Herentals doelman Talhaoui houdt zijn ploeg recht voor de rust, niet de eerste keer dit seizoen, deze Morad stelt zijn voetbal pensioen liefst nog wat uit. Net voor de rust krijgt de thuisploeg waar het recht op heeft en scoort de meer dan verdiende 1 – 1. Daar gaan beide ploegen mee rusten.

Na de pauze een veel gretiger Elmos Herentals, verschroeiende start, we zijn amper 20 seconden ver als Bilal Bouri voor de 1 – 2 zorgt. Had Bilzen nog de betere kansen in de eerste helft, nu zagen we een veel efficiënter Herentals. De thuisploeg blijft goed meevoetballen maar Jawad Yachou heeft zijn dagje, de Futsal Rode Duivel scoort de 1 – 3 en 1 - 4. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar Pibo geeft niet af, deze ploeg is echt niet klaar voor degradatie. Coach Nieddu kiest voor een vliegende doelman en dat lukt, 2 - 4 en zelfs de 3 – 4 na een owngoal van Spanjaard Caballero. De hoop bij de thuissupporters groeit en de kansen volgen maar diezelfde Nacho Caballero zet zijn fout recht, hij onderschept de bal, assist op Ali Bouri en 3 – 5 en snel nadien scoort Nacho zelf de 3 - 6. De doodsteek voor de Limburgers die nog te zware cijfers om de oren krijgen, Fashi met een assist op Jawad (3 – 7) en diezelfde Jawad zet de eindstand op het bord. Op penalty maakt hij zijn vierde van de avond, eindscore 3 - 8.

Voor een zeer verdienstelijk Bilzen een te zware uitslag. Doelman Morad Talhaoui voor de rust en Jawad Yachou na de rust waren de boosdoeners voor de sterke Limburgers. Volgende week wacht Moeskroen in de Herentalse Sport Vlaanderen Arena. Bilzen daarentegen likt zijn wonden maar geeft nog niet op.

ONE TEAM - ONE GOAL

Volgende wedstrijd 17/2/2023 | 21u30 | Real Elmos Herentals - La Squadra Mouscron

Terugwedstrijd | 1/2 finale BvB | Real Elmos Herentals - SL16 Futsal de Liége | 22/2/2023 | 21u30 AANDACHT! AANDACHT! Voor de terugwedstrijd 1/2 finale BvB woensdag 22/2/2023 21u30 tegen SL16 Futsal de Liège willen we een warme oproep doen aan iedereen in en om Herentals om massaal onze jongens naar de finale te komen schreeuwen! Deze wedstrijd gaat door in de vakantieperiode, dus DE uitgelezen kans om eens met de kids af te zakken naar Sport Vlaanderen Herentals om hen een topavond te bezorgen!!! Kennen jullie mensen bij voetbalclubs die graag eens met hun ganse jeugdteam GRATIS komen kijken? Aarzel dan niet ons te contacteren via: vip@realelmosherentals.be